ISBN

978-967-388-313-4

Kod Buku

TBBK 1412

Tarikh Terbit

Aug, 2017

Jumlah Muka Surat

208

Sinopsis

Zaman remaja sememangnya zaman yang penuh gemilang, santai ‘enjoy’ dan tidak lupa juga penuh pancaroba kerana ketika inilah remaja akan mengalami kekeliruan identiti dan tingkah laku yang ketara. Zaman ini juga merupakan fasa berisiko bagi remaja, jika tersilap langkah kesannya amat membimbangkan. Bertepatan dengan inilah penulis mengambil inisiatif menghasilkan buku Bangkitlah Remaja Islam (kompilasi artikel yang pernah ditulis oleh penulis) bagi memberi kesedaran dan pedoman buat belia dan remaja yang merupakan aset emas negara tercinta.

Kelebihan 1

Boleh digunakan untuk panduan kepada penceramah motivasi jika ingin menyampaikan ceramah berkaitan motivasi buat remaja di sekolah, IPT, kawasan FELDA atau di pendalaman dan sebagainya.

Kelebihan 2

Boleh dijadikan sebagai cenderahati buat anak-anak yang masih muda remaja agar mereka mendapat panduan berguna membentuk masa depan seawal usia yang mungkin.

Kelebihan 3

Untuk panduan buat remaja yang sedang menjalani proses pembentukan akhlak di pusat-pusat pemulihan akhlak dan sekolah khas agar mereka mendapat pengajaran, sekali gus menguatkan azam mereka untuk berubah demi masa depan yang gemilang.